My First K Fry With Housemates !

July 14, 2018

I look fine with black shawl isn't it?


Hye, wassup guys.

How's life treating you so far? Well, for me I'm not okay right now *emoji crying*
I really need home, I miss my teddie, I miss my two kids, I miss my family, my mommm! But, sokayy just do well for these two semesters and I'm ready for a long break.

I guess it's a lie if I don't go out and refresh this old brain. Hee, so kalini sis nak share my very first experience trying Kfry !!! With my housemates. Like ... dude! Finally, I did it. Benda yang memang mengidam lama ni memang banyak dugaan dia. After almost seminggu plan, tiba-tiba pulak sis ada kelas petang. That time gila tak cuak because takut pergi lambat as if nanti balik lambat, langgar curfew pulak. But, sokay. Demi perut yang lama mengidam, kitorang still onz je.

To those yang lama mengidam and tak suka beratur, please people. Reserve dulu. Sebab kalau walk in memang ramai gila. Especially time peak hour. Jam dia tu, sis tak boleh bawak bincang. And nak reserve pun janganlah reserve harini utk esok. Biasanya kena 3-4 days kena reserve dah. Kalau tak reserve, you guys kena mengadaplah kemungkinan bumbuk dah habis. Or kena beratur panjang macam keretapi.

Disebabkan kitorang genius, kitorang reserve awal. (padahal first nak reserve tu reserve lambat jugak, jadi tak boleh sebab lambat hahaha) Senang je nak reserve, call je awak. Tak susah pun. Call lagi senang actually dari pm segala bagai tu. So, nah sedikit information about kfry at IOI putrajaya.

 K Fry Urban Korean IOI City Mall Putrajaya

Address: IOI City Mall, Ioi Resort, 62502 Putrajaya, Selangor

Hours    :Sunday       11:30AM–10:30PM
                Monday       11:30AM–10:30PM
               Tuesday       11:30AM–10:30PM
               Wednesday    11:30AM–10:30PM
               Thursday       11:30AM–10:30PM
               Friday         11:30AM–10:30PM
              Saturday       11:30AM–10:30PM

Phone: 03-8957 8126



Kepada yang baru nak try tu, i advise untuk order ayam lagi banyak dari other menu. First try kan, so better try plenty choices of ayam. And if you are in a group of six, I think satu bingsu is already enough. Kitorang hampir-hampir order dua, padahal satu tu pun merangkak nak habiskan. 


We ordered that Krazy Spicy Cheesy Fried Chicken Bumbuk. So nanti after order sampai, akan ada worker diorang yang akan assist you guys. I mean tolong masak. And ada french fries, so sementara tunggu ayam siap, korang boleh chill dengan fries dulu. Ayam tu later diorang akan balut dengan cheese. 
Hasilnya;



Sedap sangat, sebab ayam je dah sedap. Bila balut dengan cheese, lagi lah sedap. I'm not sure kalau cheese dia campur cheddar and mozarella cheese tapi rasa mcm pure mozarella pun ada. But, overall sedap!


The next menu we ordered was Ham & Cheese. So yang ni pun worker dia akan buatkan and later jadi bulat-bulat sfera. Hahaha comel je, but sedap! Rasa macam nasi goreng.

Tengok ni, sedap kan?


Okay! The next menu issss Kfry Garlic Soya Chic and Kfry Spicy Yangnyeom Wings. 



This one yang Garlic Soya tu.
So, rasa dia and tekstur dia more to ayam goreng pasar malam but sedaplah. 

This is yang spicy yangnyeom tu.
Well, this is one of my favourite. Rasa dia spicy2 and sweet. With that spicy plus sweet juicy flesh, this one is going to be your blanket to a sweet dream too.

And the last one is bingsu. That mango bingsu looks so tempting kan? Hehehee, that's why we ordered it. Almost order dua. Nasib selamat order satu je, kalau tak sis balik mengesot.


Tengoklah isi-isi mangga dia yang besar-besar tu. Aiskrim dia pun sedap, I think vanilla kot entahla tak reti kenal pasti. For those yang taktau bingsu tu apa, bingsu ni ialah korean shaved icecream. So yg bahagian bawah tu korang boleh nampak macam serbuk-serbuk, but bila masuk mulut macam icecream je.

So tempting!

Muka lapar lagi sebab this one before makan.

So, kalau korang buat reservation dulu, don't worry korang takkan berpisah dengan bumbuk and cepat dapat meja. And nak makan tu, they will provide you glove yang platic tu. So tak payah risau tangan kotor or what. Tapi kalau korang nak pakai sudu garfu jugak, ikutlah. Kang bersilat pulak nak makan ayam tu.


My Azra.

Biasalah jumpa rayban, mulalah nak acah.

This one barulah muka kenyang dapat Bumbuk and bingsu. Hahahaa.

So, first try better pilih menu macam kitorang. Banyakkan jenis ayam. Next try, bolehlah korang order mana-mana ayam favourite korang pastu tambah samyang ke anything yang lainlah not ayam. Dari segi layanan semua tu, serious okay je. Worker dia friendly okay. 

So, saya mencadangkan anda semua to give a try. But, jangan membazir. Ni bukan ayam pasar malam yang harga okay-okay je, hahahaa. 


Stay tuned for more update!

You Might Also Like

0 comments