My Law Life !

October 20, 2018

Hye peeps!

After quite a while, kan kan kan. Well, lama la jugak since I update about kfry tu. So busy, tambah-tambah kitorang baru  je habis fasa assignment dan presentation yang menggunung banyaknya. Btw, we just finished 3 subjects, LAW038, LAW012, LAW016 for final exam.


And i already think on how to escape degree in law. It's quite tough if you still don't put 100% interest in this course. Like dude! How to put your passion in this course if you dulu minat science comp and you escaped science comp time isi UPU but now masuk law ada subjek COMPUTER AND INFORMATION PROCESSING !! I'm ded after finished our midterm exam, actually. Kiranya, my journey after midterm tu dah macam zombie, lol.

And somehow ada khabar angin yang tak dipinta untuk terbang pun, saying that for degree interview, they gonna use result dari final sem1 which I just destroyed 3 papers alr. How can I lupa about this! And how can not to destroy all law papers when the candidate is me? It's not that I tak boleh jawab tau, I boleh je jawab tapi dah macam buat negara dengan laws and rules sendiri lah. Bless my life, i just manipulated so many rules and theories, btw. Bless my brain. Bless my helpful hand too. I'm someone yang bila tulis, then I'm gonna miss some words. Yelah, otak dah sampai ayat kedua tapi tangan still in the middle of first sentence. My hand tak pernah selaju otak yang nak hentam jawapan ni. But, dah masuk foundation ni, dengan bantun pen Pilot lagi, dah boleh tulis laju :')) Bless my pen!

I'm not saying course law ni susah tau, BUT dia jadi susah if you tak minat and you taknak minat. And I'm not saying i tak minat tau, HAHAHAHA. Cumanya bila ada subject csc ni dia macam menganggu minat i. Alaaa macam orang ketiga when you are in relationship lah. You taknak pun dia ada, tapi dia menenangkan you. So, my advice is bila dah masuk course korang nanti, letaklah benteng kuat-kuat dari masalah-masalah macam ni. And before make decision nak couse mana tu, kaji betul-betul. Jangan main redah je. Nanti nasi dah jadi bubur, baru tau. Like i untuk sem2 nanti kena pandai-pandailah sedapkan balik bubur tu.

So, for next semester. Setakat ni takde azam lagi :') Cuma nak kurangkan tidur dalam kelas kot, kotlah. Or nak banyakkan latihan? Entahla, tak nampak future lagi. This is the real life, you know.

You Might Also Like

1 comments