Glaze Eatery, Tamarind Square Review

December 11, 2018

If anyone rasa nak perlukan tempat yang aesthetic, for a photography or study or nak relax-relax je, so I guess Tamarind Square is one of the suitable place.


But, this time I nak review pasal restaurant Glaze Eatery dekat Tamarind Square. Orang-orang Cyberjaya, Selangor kalau belum pergi restaurant ni, oh pleaselah. You have to go there even at least sekali pun cukup. You should trust me, dengan harga yg (I wont say murah, tapi reasonable lah) you can get makanan yang sedap and portion agak banyak. Really recommended. Kenyang sampai esok pagi, In shaa Allah.




Operating Hour.

Dalam restaurant dia pun cantik. Like korang nak ambik gambar nak upload instagram pun takde masalah. Memang sumpah cantik. Eventhough malam, but lighting dia still lagi cantik. Just need less filter to stay aesthetic.




So, these are the menu yang ada. Dekat kaunter pun ada cake at RM12 for a slice. Quite okay lah sebab cake dia pun sedap, but as I bukan penggemar cake, so tak beli pun. But, still my housemates bought 2 slices, so still boleh review lah kan, hehee. 

How to order? As simple as ABC, lepas korang pilih je meja, diorang akan datang bawak menu for each of you. So, take time pilih pilihan korang, then just go to the counter, make order, and terus bayar. Then, just tunggu je makanan korang sampai dekat meja. Don't worry, the staffs are friendly and okay je. Takde nak acah-acah aesthetic ke hape hahahaha.So, lets see apa yang kitorang order dekat that restaurant. 

Nutella Chocolate Cake & Burnt Cheesecake

Mac & Cheese (Seafood)

Mac & Cheese (Chicken)

Honey Chilli Chicken

Aglio Olio (Seafood)

Stoner Fries

Salted Egg Chicken

I order honey chilli chicken, and then share aglio olio and stoner fries tu dengan my rommate. Share pun still macam nak pecah perut ni sebab kenyang. And honey chilli chicken tu, time kitorang order rupanya ada promotion. The original price is RM12 but, we got at RM10 only sekali dengan iced tea. But, not surprisingly, I still order Iced Salted Caramel Latte sebab secawan air je tak cukup, hehee. Quite okay jugak air dia, dia jadi tak okay sebab even makanan dah sampai tapi kitorang still busy ambil gambar. So, bila nak start makan, ais semua dah cair. Tapi, takpe. Coffee lover level I, dah tawar pun still sedap!

Ayam dia jangan cakap lah, dahla banyak, besar pulak, penat I nak habiskan. Last kali, derma sikit dekat housemate. Best way, I guess. I can't even pick yang mana paling sedap sebab semua sedap! Tapi sebab I penggemar seafood, so I think Aglio Olio kot. Heheee. Sotong dengan udang dia banyak la jugak. I masak kat rumah pun kedekut udang. 

Ni acah je. Penat sangat tunggu Azra dengan Dayang ambil gambar,
so kita pun ambik jugaklah sekeping dua. 

Nice kan !! Dari luar pun dah cantik.

Ni lah penyebab sis sampai ke sana.

So, for the first time, I nak bagi specific rate untuk food review.  
I think I'll go with 5/5 ! Meaning that korang memang kena pergi bila ada peluang. Dekat area Tamarind Square pun banyak tempat yang cantik-cantik nak ambik gambar, so jangan risau okay kalau korang nak ootd ke apa. And dekat sana pun ada Bookxcess untuk korang gi study. Stress study, boleh keluar ronda-ronda ambik gambar. Bulding dia sumpah aesthetic weh. 

Yang pasti, kita repeat lagi nanti ye.



You Might Also Like

0 comments