Laptop Rosak.

July 25, 2016

Assalamualaikum.


Berminggu-minggu aku tak update. So, hyeee!



LAPTOP ROSAK?



Bukanlah rosak sangat. Tapi kira rosak jugak lah -,- mende kau wana?

Acrually, tempat nak insert CD tu rosak tak berfungsi. Huhh. Jadi, tak boleh la nak install printer masuk laptop sebab dia kena letak CD dia. Kalau aku tak kisah sangat sebab senang je pegi kedai terus print jelah. Tapi tu lah ada adik yang hingaq ni, kena gak pegi repair kalau dak dia pikir dia sorang je susah.


Rosak macam mana? Haa, tempat letak CD tu tak boleh bukak. So my solution lah aku ambik jarum peniti then cucuk-cucuk dekat lubang kecik kat situ and terbukak lah mende alah tu. Tapi bila aku insert CD, dia still tak berfungsi. Takdak apa pun jadi.



Pegi kedai, dia cakap kena tukar mende tu. Tukar je lah dah takde cara lain. RM 160 pun melayang. K lah, bagi korang lah, reasonable tak harga dia? Sebab aku mana pernah tukar benda tu. So, kita share-share lah kat sini.



So, this time takdak lagi puisi ke apa ke untuk aku merapu sebab tengah busy dengan homework yang bertimbun dan kena struggle sikit kali ni,



PPT HARI TU TERUK NAKMATIII. SO BETTER STUDY AWAL WEH!



p/s: Aku sekarang otw untuk novel kisah seram. Well publish buat diri sendiri jekk. Kawan aku lah selalu bacakan and give comment sebab dia mmg peminat numb1 novel seram. Kalau ada novel seram untuk diletgo, contact aku. Mcm biasa boleh tgk dkt ruangan owner atau dkt sebelh ni ja.



You Might Also Like

0 comments