TRAIN TO BUSAN #moviereview

September 17, 2016


ASSALAMUALAIKUM.

Hee saja caps lock kan. Kita zaman sekarang kan kedekut salam sangat. By the way, untuk entry kali ini Im gonna share my pendapat lah tentang movie Train To Busan. Em, sapa2 yang belum tengok lagi cerita ni, cepat2 pegi tengok. Kalau tanya aku lah aku kasi 9/10 bintang. Hahaaahahaha. Sebab aku mana pernah bagi 10/10 bintang kat sapa2 pun including myself. Ada alasan jugaklah aku kasi 9 tu sebab Daddy Su An tu mati. Aduhaii. Dih ngat aihh.







K jom kita kenal pelakon2 dia sikit2 jelah. Nak banyak2 pegi tengok pegi search sendiri.
Image result for gong yoo

K hat depan sekali tu auwhhh sapa kenai, sila senyum sorang2. Ingat tak lagi cerita Coffee Prince, Gong Yoo? Haa, dia lah yang jadi Daddy kepada Su An ni. Dia ni pada mulanya seorang yang selfish and memang sibuk dengan kerja dia tapi demi memenuhi permintaan anaknya yang nak ke Busan untuk jumpa mommy dia, si Daddy ni terpaksa cuti and ikut anak dia sekali naik train tu.

Image result for kim soo ahn

K seterusnya anak laki tu Su An, Ahhh aku suka budak ni. Suka bagi aku menangis sekali. Paling sedih part dia kena lepaskan Daddy dia, aduhai aku memang tak tahan langsung ayaq mata ni. Dih sungguh aihh.

Image result for jung yu-mi train to busan

K then tengok gambar tu ada pasangan tu kan. Haa aku suka jugak pasangan ni. Perempuan tu Jung Yu-Mi adn dalam cerita ni dia mengandung. Em, bayangkanlah dalam keadaan genting dengan nak lari dari zombie2 tu lagi, dia kena bertarung tenaga demi diri dia sendiri dan anaknya dalam kandungan. Nama fetus dia bak katanya lah, Sleepy. Suami dia pulak ouchhh i suka i suka. Sangat caring, gentleman.

 Image result for choi woo-sik train to busan

K last watak Choi Woo-Shik aku tak ingatlah dalam cerita ni nama dia apa. Tapi dia naik train tu dengan kawan-kawan dia. Bayangkan masa Gong Yoo, Ma Dong Seok(husband hat lovely tu) dengan Choi Woo Shik ni nak kena lepas 3 kabin tak silap aku untuk ke kabin hat paling selamat and diorang kena tempuh zombie-zombie tu. Bila mai satu part Zombie tu kawa-kawan dia yang memang dah jadi zombie, bayangkan perasaan dia nak pukul kawan dia tu sendiri macam mana. Huuu i feel u bro. Ehh, macam malaysia dah ada zombie pulak.

Aku tengok cerita ni kat Youtube. Heee. Youtube dah delete rasanya. Kehkehhkeh. Actually ada ja kat tenet kalau korang pi godek-godek cari ada aihh. Sapa yang belum tengok tu cepatlah tengok. Cepat! Aku paksa ni. Rugi serious aar rugi nak habaq mai kat hampa kalau hampa tak tengok. Ingat senang ka aku nak bagi feedback movie sampai 9/10 ni. Trust mee.

Image result for jung yu-mi train to busan

Ah jap lupa satu lagi watak. Watak paling aku benci. Pak cik ni. Sangat selfish. At least Gong Yoo tu berubah jugak last-last tu. Pak cik ni tak sedaq diri jugaklah. Hahaa, kalau bukan sebab 3 orang laki hat tahan pintu tu rasanya zombi2 terlepas habih depa ni. Tapi dak dia duk selfish tu lah. Tak sedaq diri betoi. LAST, JADI KENA GIGIT DENGAN ZOMBIE JUGAK. PADANMUKA.HAHAHAHA.

K dah meh nak share sikit gambar-gambar cerita ni. Tengok jangan tak tengok.

Image result for jung yu-mi train to busan 
Image result for jung yu-mi train to busan 

Image result for jung yu-mi train to busan
Image result for jung yu-mi train to busan 

Dan apa yang aku baru tahu akan ada Train To Busan 2. Wahhhhhh, ceq tak sabaq ni, best nat2 aihh. Suka2!

You Might Also Like

0 comments