Perempuan

July 09, 2016

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Bangun-bangun ja masih bernafas lagi. kkk.
Lepasni nak gi rumah Naimah. Macam besa lah, di bulan Syawal ni mesti open house lah kan. Baju tak cari lagi tapi takpalah. -,-

Okaylah, ada lah someone ni request untuk aku post something about PEREMPUAN.

PEREMPUANNN WEH !!!

Ceh -,- Macam susah sangat. Actually, perempuan ni tak semuanya sama perangai. Rambut sama warna hitam tapi hati lain-lain kan. So, kita share apa yang aku tau je lah. Apa yang yang aku pernah alami, nampak dan ada jugak.

So, perempuan ni boleh lah nak kata agak complicated sikit. Tapi bergantung jugaklah atas dasar pemikiran korang. Kalau bagi korang prempuan tu tak complicated, haa takpa lah.

SUKA HATI KORANG EH JANGAN KATA AKU YANG TETAPKAN PEREMPUAN MACAM TU.

Banyaknya spesies kitorang (perempuan) ni jenis yang suka pendam even dah terlalu sakit sampai luka tu dah bernanah teruk gila tahap apa dah tau tak nak kata lah, diorang still akan pendam. Sebabnya? Nak jaga hati orang lain lah katakan. Tapi kesian hati sendiri takdak sapa nak jaga. Hem kesian-kesian-kesian.
Tapi tak semua jugak suka pendam , ada certain tu dia cerita habih apa yang dia tak suka. apa yang dia rasa. Mungkin spesies talkative maybe. Kalau macam aku pulak, aku memang suka share cerita and sampai suatu masa orang akan mintak cerita kat aku. Cehh.Tapi, aku still orang yang memendam rasa. Sebab nak jaga hati orang lah katakan, kang kalau tak jaga dia benci aku pulak.

Then, boleh tak kalau aku kata prempaun jenis yang mempunya matlamat yang jelas. Kira macam ada wawasan diorang yang tersendiri lah. Boleh kan? As aku sendiri macam tu. Tapi tak tau lah tercapai ke tidak. Perempuan ni diorang ialah spesies yang memang zealously, bersungguh-sungguh nak dapatkan sesuatu and suka plan dgn terperinci dahulu. So boys, kalau dapat girl macam ni, appreciate ye. At least nanti korang kahwin, time management korang teratur. Hushh.

Perempuan jugak, bila korang dah sentuh hati dia and korang pergi macam tu ja, memang cari nahas lah. So, nasihat aku lah kan,

"Jangan sntuh hati perempuan kalau takdak niat untuk mencintai, menjaga dan menyayanginya selamanya."

 
 Perempuan memang terlalu menjaga hati orang lain.

And perempuan ni memang ada yng jenis cepat menangis, kuat terasa, kuat merajuk, cepat cemburu. Yess, sangat macam tu. Bukan sebab kami mengada-ngada tapi memang Allah dah cipta kami dengan hati yang lembut dan kami perempuan, lemah. 
k, Last aku share gambar je.

 

 

Okay, kalau tak puas hati, jangan marah or nak geram sangat-sangat sebab aku share perangai aku jugak and opinion dari others jugak. And kalau ada tambahan sudi-sudilah kongsi masa blogwalking tu yee -,-

Assalamualaikum.


You Might Also Like

0 comments